Profit.bg: Завърши грубият строеж на офис сградата BSR 2

Profit.bg:

Инвеститорът в недвижими имоти BSR Sofia завърши грубия строеж на своята нова офис сграда BSR 2. Тя ще излезе на пазара през юли 2017 г., предлагайки 17 300 м2 офис площи клас А.

Сграда 2, част от комплекса BSR Sofia One, се намира в кв. “Гео Милев”, непосредствено до търговския център Sky City. Проектът се състои от партерен етаж с площ 1200 м2 и 11 типови офисни етажа всеки с площ от 1500 м2.

Офис сградата притежава висококачествени системи за максимален комфорт и ефективност, както и локация, даваща бърз достъп до централната градска част и Летище София.

Голямата етажна плоча, гъвкавостта в разпределението, високотехнологичните характеристики, както и значителният брой паркоместа са само част от предимствата, които офис центърът ще предложи на своите наематели.

Сградата идва в най-подходящия момент за IT и аутсорсинг индустрията, когато все повече компании навлизат на българския пазар, съществуващите се разширяват, а предлагането през 2017 г. ще е ограничено, предвид малкия брой проекти, които ще бъдат реализирани тази година.

“Сградата има всички предимства, които се търсят от офис ползвателите в днешно време, включително тези от IT и аутсорсинг бизнеса, които очакваме да съставляват и значителна част от новодошлите компании. Предстои ни и сертифициране по BREEAM, тъй като изискванията на наемателите се увеличават, както в областта на технологичната инфраструктура, която сградата трябва да притежава, така и по отношение на нейното екологичното въздействие спрямо околната среда“, заяви Любомир Младенов, оперативен директор на BSR.

Главен изпълнител е Кордеел България, а архитектурният проект е дело на Планинг с водещ проектант арх. Илиян Илиев.